NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2023

Van de voorzitter

Een nieuw jaar! En natuurlijk voor iedereen de beste wensen. Al met al is het goed begonnen, en hopelijk komen we het met goede gezondheid door. We hebben weer heel wat activiteiten in de maak, naast natuurlijk het gedegen onderwijs in het Nederlands en Vlaams. Er komt een schoolreis aan in april, er gaat gediscussieerd worden over poëzie, verhalen zullen verteld worden… en met een beetje goede wil kunnen we het eind van het jaar weer als vanouds afsluiten met onze jaarlijkse barbecue, inclusief voetbalwedstrijd.

Verder vooruitblikkend: Gideon en ik zullen tijdens de ALV in november afscheid nemen van het bestuur, we zijn dus op zoek naar nieuwe kandidaten. Gezien de grootte van de vereniging – momenteel zo’n ruim 50 families – is het goed mogelijk dat elke familie wel een keer een bestuurslid levert. Voor geïnteresseerde ouders die willen weten wat het inhoudt om een tijdje in het bestuur mee te draaien, willen we in april of mei een informatieavond houden. Laat maar even per mail weten als je interesse hebt. 

Veel leesplezier en tot binnenkort wellicht bij één van de activiteiten.

Groeten van de voorzitter, Igor.

7 maart  – Straatpoëzie
Op dinsdag 7 maart zal Kila van der Starre een bezoek brengen aan onze school.

Ze zal drie workshops verzorgen rondom het thema “Straatpoëzie”. Ze is neerlandicus en gespecialiseerd in poëzie. U vindt meer informatie over haar op de volgende website:

https://kilavanderstarre.com

19 maart – Verhalen uit de Taaltuin
Op zondagmiddag 19 maart organiseren de leerkrachten Primair Onderwijs een verhalenmiddag in maison Temnomeroff, in Saint-Jean-de Gonville. Aanvangstijd: vanaf 14h30. Het duurt tot ongeveer 17 uur. Kinderen en ouders zijn van harte welkom om te komen luisteren naar spannende, ontroerende en humoristische verhalen.

Knutselen met Bernadette

Bernadette verzorgde op 12 november ’s ochtends en ’s middags een knutselactiviteit. De locatie was maison Temnomeroff in Saint-Jean-de-Gonville. Er was veel keus in materiaal en de kinderen hebben hun creativiteit flink kunnen aanspreken. 

Sinterklaasfeest

Het jaarlijkse Sinterklaasfeest kon gelukkig weer plaatsvinden. Sinterklaas kwam op bezoek met vier Pieten. Overal was post: in de brievenbussen op het podium, als thema in de toneelstukken en liedjes en ook werd er gedanst met brieven. Er stond een heerlijk buffet klaar tijdens de pauze; de bestuursleden zorgden voor de aankleding en de drankjes.

Op het collège werd veel aandacht besteed aan surprises en gedichten.

Filmavond

Na een lange pauze hadden we op 12 december jl. weer een filmavond. Jan Beerden, onze filmman, had geregeld dat cinéma Voltaire de film Close van Lukas Dhont vertoond werd. Close is een coming-of-age film over de bijzondere vriendschap tussen twee jongens, Leo en Remi. Zoals wel vaker met Belgische films, was de film prachtig maar ook behoorlijk emotioneel. Close heeft ondertussen al verschillende prijzen gewonnen, zoals de Grand Prix in Cannes en staat op de shortlist voor de Oscars. Voorafgaand aan de filmvertoning hadden we ook een toffe apéro in Dégusthé in het centrum van Voltaire. Ann Van Lysebetten had alles tot de puntjes geregeld. Er was een overvloed aan lekkere snacks en iedereen kon van een glas wijn of Belgisch bier genieten. Het was een heel gezellige avond die naar meer smaakte, ook dankzij de grote opkomst. Dus we houden onze ogen en oren open voor een nieuwe Belgisch/Nederlandse film en dan maken we er terug een plezante avond van.


Nieuws van het Kleuteronderwijs – door Ageeth

De maanden november en december stonden bij de kleuters in het teken van Sinterklaas. Onze kleuters mochten voor het eerst het grote sinterklaasfeest meemaken en stonden vol trots op de bühne met hun postbodelied. De kleuters hebben hun pantoffeltjes bij de klashaard gezet en vonden een week later hun pantoffeltjes gevuld terug. 

Bestuurslid Willemjan klom op het dak, zorgde ervoor dat er geen lekkage meer was in het kleuterlokaal en trommelde familie en bestuur op om het lokaal een verfbeurt te geven. We begonnen het jaar 2023 dan ook in een fris lokaal. 

Doe mee in het bestuur!
We zijn nog altijd op zoek naar mensen die hun steentje willen/kunnen bijdragen aan het Nederlandstalige onderwijs van hun kind(eren).
Heb je interesse? Neem contact op met onze voorzitter, Igor Bodnar (president@alnvnt.com). 

Contact!

U kunt ons op de volgende manieren bereiken:

Klik op onderstaande icons voor links naar de sociale media en ALN-VNT website. 

U vindt deze nieuwsbrief met nog meer foto’s via deze link: https://mailchi.mp/8b24bbdb6368/nieuwsbrief-aln-vnt-oktober-13704465