FILMAVOND 12 december

Beste Nederlandstalige en anderstalige vrienden,

We herinneren u graag aan de filmavond met voorafgaande receptie op maandag 12 december. Mocht u zich nog niet ingeschreven hebben, het kan nog steeds. Welkom!

Taaltuin Voltaire (www.alnvnt.com), de Nederlandse sectie van het Lycée Internationale in Ferney-Voltaire, nodigt u uit voor de Belgische film CLOSE op maandag 12 december om 20.15 u bij Cinéma Voltaire in Ferney-Voltaire (F) en een gezellig glas bier, wijn of frisdrank met een hapje bij Dégusthé  in het centrum van Ferney-Voltaire, vanaf 18.30 u.

CLOSE, nieuwe film van Lukas Dhont en winnaar van de Grand Prix in Cannes, is een coming-of-age film over de bijzondere vriendschap tussen twee jongens.  Leo en Remi zijn twee dertienjarige jongens die een hechte vriendschap hebben. Plotseling wordt deze verstoord en Leo probeert te begrijpen wat er is misgegaan. Hij zoekt troost en groeit dichter bij Remi’s moeder, Sophie, terwijl de jongens zich proberen te verzoenen om hun vriendschap weer op de goede baan te krijgen. CLOSE heeft Franse ondertitels. 

De trailer: https://www.imdb.com/video/vi1868153369/?playlistId=tt9660502&ref_=tt_pr_ov_vi

Voor de film en de receptie vragen we een bijdrage van 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor leerlingen.  Betaling ter plaatse en gepast als het kan. U kan zich inschrijven op film@alnvnt.com.  Indien mogelijk voor 7 december zodat we het aantal aanwezigen kunnen inschatten voor de receptie.   

De vereniging werkt aan een adressenbestand van oud-leden en vrienden van de vereniging maar vooralsnog doen wij een beroep op u om de Nederlandstalige gemeenschap in de Pays de Gex en Geneve uit te nodigen voor deze film. Kent u oud-leden of heeft u vrienden die u graag wil inviteren voor een Vlaams-Hollandse avond, stuur deze uitnodiging door en breng uw vrienden mee.

Graag tot 12 december!

Jan, An & Pieter

Cinéma Voltaire

https://www.cinemavoltaire.fr/

Rue de la Poterie – Ferney-Voltaire
https://goo.gl/maps/ScVpNWZR8rkuK9oK9

Dégusthé

7 Av. Voltaire, Ferney-Voltaire
https://g.page/salondegusthe?share